ΕΟΠΠΥ Γυαλιά – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

ΕΟΠΠΥ Γυαλιά – Ποιος δικαιούται αποζημίωση και τι χρηματικό ποσό υποβάλλεται; Πλέον η διαδικασία είναι τόσο εύκολη! Δε χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων ώστε να λάβεις την αποζημίωση. Η κατάθεση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΕΟΠΠΥ και το χρηματικό ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσεις. Επομένως, αν είσαι ασφαλισμένος/η στον ΕΟΠΠΥ δικαιούσαι την επιχορήγηση για αγορά γυαλιών οράσεως ή φακών επαφής έως 100€. Βασική προϋπόθεση να μην έχεις λάβει την αποζημίωση τα τελευταία 4 χρόνια. Παρακάτω θα βρεις πιο αναλυτικά τη διαδικασία για την αποζημίωση καθώς και τι χρειάζεται.

Διαδικασία για την αποζημίωση βοηθήματος του ασφαλισμένου

  1. Εξέταση από γιατρό οφθαλμίατρο. Ο γιατρός του ΕΟΠΠΥ αφού σε εξετάσει, συνταγογραφεί τα απαιτούμενα, όπως το βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ.
  2. Αγορά των γυαλιών οράσεως ή φακών επαφής. Η αγορά θα πρέπει να γίνει εντός ενός μήνα από την αναγραφόμενη ημερομηνία συνταγογράφησης σε κατάστημα οπτικών. Έπειτα, ο οπτικός δίνει την απόδειξη και την απαραίτητη βεβαίωση – γνωμάτευση, που θα πρέπει να κατατεθεί.
  3. Κατάθεση δικαιολογητικών εγγράφων. Αφού συγκεντρώσεις τα απαραίτητα έγγραφα τα καταθέτεις στο αρμόδιο ταμείο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας.

Δικαιολογητικά για ΕΟΠΠΥ Γυαλιά

Εκτός από τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέραμε παραπάνω, θα χρειαστείς τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet και τον ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους. Επιπλέον έναν έγκυρο και ενεργό τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είσαι αποκλειστικός διακαιούχος ή συνδικαιούχος, αριθμό τηλεφώνου και λογαριασμό email. Έπειτα, μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του ΕΟΠΠΥ – eoppy.gov.gr υποβάλλεις την αίτησή σου. Εντός της σελίδας μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες ως προς την υποβολή.

Τέλος, κάθε ασφαλισμένος δικαιούται είτε ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως κάθε 4 χρόνια ή φακών επαφής κάθε 2 χρόνια. Για παιδιά έως 12 ετών, υπάρχει κάλυψη γυαλιών οράσεως με φακούς ασφαλείας ανά 2 χρόνια. Επιπλέον, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, προβλέπεται η ασφάλιση για ασφαλισμένους άνω των 40 ετών μόνο για ένα ζευγάρι.  Το ποσό της αποζημίωσης για γυαλιά οράσεως ΕΟΠΠΥ δεν υπερβαίνει τα 100€ ενώ για τους φακούς επαφής ανέρχεται στα 70€. Ο μέσος χρόνος καταβολής χρημάτων είναι στις 90 ημέρες. Σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί το ποσό εντός αυτών των ημερών, ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι η φόρμα επικοινωνίας του ΕΟΠΠΥ, καθώς καταγράφεται το αίτημα επισήμως.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σου για να σε καθοδηγήσουμε!

Ανακάλυψε εδώ τα πιο μοντέρνα αξεσουάρ γυαλιών για την απόλυτη πινελιά στο καθημερινό στυλ σου.