Οδηγίες σχετικά με την χρήση Φακών Επαφής και τον COVID-19

Οδηγίες σχετικά με την χρήση Φακών Επαφής & τον Covid-19.

Αγαπημένοι Cosmoptical’s,

Θέλουμε να είστε ενήμεροι σε ότι αφορά την ασφάλεια και την υγεία σας!

Ως τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η εξάπλωση του COVID-19 σχετίζεται με τη χρήση Φακών Επαφής, ή ότι κάποια μόλυνση από τον COVID-19 συσχετίζεται με τη χρήση φακών επαφής.

Σε κάθε περίπτωση για την ασφάλεια και τη διατήρηση της οφθαλμικής σας υγείας, χρειάζεται να ακολουθούνται οι παρακάτω οδηγίες φροντίδας και υγιεινής, σύμφωνα με το BCLA (Βρετανική Εταιρεία Φακών Επαφής).

• Να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας πριν χρησιμοποιήσετε τους φακούς επαφής και τις θήκες φακών.
• Να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας πριν εφαρμόσετε τους φακούς επαφής, ακόμα και αν είναι καινούργιοι και απευθείας από τη συσκευασία.
• Να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας πριν αφαιρέσετε τους φακούς επαφής.
• Να στεγνώνετε τα χέρια σας με αχρησιμοποίητη πετσέτα χειρός ή με καθαρό απορροφητικό χαρτί.
• Να ξεπλένετε τη θήκη των φακών επαφής με φρέσκο διάλυμα φακών επαφής και να την αφήνετε να στεγνώνει στον αέρα ανάποδα, επάνω σε ένα καθαρό χαρτομάντηλο.

Εάν έχετε κάποια αδιαθεσία, ή συμπτώματα κρυολογήματος, γρίπης και δεν αισθάνεστε άνετα κατά τη χρήση φακών επαφής, καλό είναι να αποφεύγετε να τους φοράτε.

Για την αποτροπή οποιασδήποτε πιθανής μόλυνσης, οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους φακών επαφής, Ημερήσιους (οι οποίοι είναι η πιο ασφαλής επιλογή, καθώς χρησιμοποιούνται άπαξ και μετά απορρίπτονται) ,15νθήμερους, Μηνιαίας αντικατάστασης. Επίσης να τηρούνται οι χρόνοι αντικατάστασής των φακών, όπως αυτοί προτείνονται από τον κατασκευαστή τους.

Υποστηρίζουμε τις οδηγίες που παρέχουν οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19) και αποφεύγουμε την επαφή με το πρόσωπο και τα μάτια έχοντας άπλυτα χέρια.

#είμαστεΜΑΖΊ

*Το κείμενο βασίζεται στις οδηγίες για την ασφαλή χρήση φακών επαφής του BCLA (Βρετανική Εταιρεία Φακών Επαφής).

Δείτε λεπτομέρειες για τα πολωτικά γυαλιά ηλίου.

Χρήσιμα links: