Πώς να Μην Θολώνουν τα Γυαλιά με την Μάσκα Προστασίας!

 

Tips για να μη θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε τη μάσκα προστασίας.

Όταν φοράτε τη μάσκα προστασίας οι φακοί των γυαλιών σας θολώνουν καθώς η αναπνοή σας διαφεύγει από το επάνω μέρος της μάσκας. Έτσι ενώ εκπνέεται η ζεστή αναπνοή σας έρχεται σε επαφή με τους πιο ψυχρούς φακούς σας, με αποτέλεσμα αυτοί να θολώνουν και επιπλέον λόγω της υγρασίας που δημιουργείται γύρω από τα γυαλιά σας, αυτά να γλιστρούν από τη μύτη σας.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα σας εφαρμόζει καλά στη μύτη και τα μάγουλά σας χωρίς να αφήνει κενά ή να είναι γενικά χαλαρή. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο σας προστατεύει από τυχόν αερομεταφερόμενα σωματίδια, αλλά επίσης εμποδίζει την υπερβολική αναπνοή από το να διαφύγει και να θολώσει τους φακούς σας. Εάν η μάσκα σας δεν είναι αρκετά σφιχτή όταν την φοράτε για πρώτη φορά, δοκιμάστε να σφίξετε τους ιμάντες ή να επιλέξετε μικρότερο μέγεθος. Σας συνιστούμε πριν φύγετε από το σπίτι να βεβαιωθείτε ότι η μάσκα σας εφαρμόζει σωστά ώστε να μη χρειάζεται να παίζετε με αυτή ή να αγγίζετε το πρόσωπό σας μόλις βγείτε στο κοινό.

  2. Στηρίξτε τα γυαλιά σας πάνω από τη μάσκα, μετακινώντας τη πιο ψηλά στη μύτη σας. Εάν αυτό δεν είναι άνετο για εσάς, ή η μάσκα σας δεν μπορεί να τραβηχτεί τόσο ψηλά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κομμάτι χειρουργικής ταινίας για να στερεώσετε τη μάσκα στη γέφυρα της μύτης σας. Αυτό βοηθά στο να περιορίσετε την ποσότητα της αναπνοής που διαφεύγει προς τα πάνω.

  3. Σφίξτε τη μάσκα σας εάν είναι μεγάλη, στρέφοντας σε σχήμα «Χ» τα λάστιχα στερέωσης της και στη συνέχεια τοποθετήστε τη στα αυτιά σας. Βεβαιωθείτε μόνο ότι δεν τη δέσατε τόσο σφιχτά ώστε να έχετε κόκκινα σημάδια πίσω από τα αυτιά σας.

  4. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά σας δεν γλιστρούν στη μύτη σας. Τα γυαλιά που τείνουν να γλιστρούν συνεχώς στη μύτη σας είναι ένα πρόβλημα. Αυτό μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου καθώς τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί απλά να χρειάζονται ρύθμιση. Εάν ναι, απλώς επισκευθείτε μας στο Cosmoptical και θα φροντίσουμε να τα προσαρμόσουμε επάνω σας.

    Διαφορετικά σας προτείνουμε να τυλίξετε τα κορδόνια της μάσκας γύρω από τους βραχίονες των γυαλιών σας αντί να τα περάσετε γύρω από τα αυτιά σας. Με αυτόν τον τρόπο τα γυαλιά οράσεως και η μάσκα σας σταθεροποιούνται καλύτερα στο πρόσωπό σας – απλώς προσέξτε όταν βγάζετε τα γυαλιά σας καθώς θα βγαίνει μαζί και η μάσκα.

  5. Αναπνεύστε προς τα κάτω όσο φοράτε τη μάσκα. Αντί να παίζετε με τη μάσκα σας και να προσπαθείτε να την προσαρμόσετε για να μη θολώνουν τα γυαλιά σας, ίσως διαπιστώσετε ότι η αλλαγή της αναπνοής σας βοηθά επίσης. Προσπαθήστε λοιπόν να σπρώξετε τον αέρα προς τα κάτω όταν εκπνέετε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο να το συνηθίσετε, αλλά μόλις το κάνετε αυτό, είναι μια πολύ απλή λύση.

  6. Καθαρίστε τους φακούς των γυαλιών σας. Ίσως οι φακοί σας να θολώνουν εύκολα γιατί έχουν καιρό να καθαριστούν σωστά. Σας συστείνουμε να τους καθαρίζετε συχνά χρησιμοποιώντας ένα πανί microfibre και τα ειδικά σπρέι καθαρισμού. Να προτιμάτε καλής ποιότητας φακούς για τα γυαλιά παθήσεως σας με τις κατάλληλες επιστρώσεις που περιορίζουν τα θάμβος, για διαυγή όραση και ευκολία στον καθαρισμό.

  7. Πιέστε ελαφρώς τα γυαλιά σας στη μύτη σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήθει περισσότερος χώρος μεταξύ των φακών και των ματιών σας, επιτρέποντας να κυκλοφορήσει περισσότερος αέρας και να εμποδίσει την αναπνοή σας από να θολώσει την όρασή σας. Μπορεί να φαίνεται λίγο αντίθετο αυτό, αλλά πραγματικά βοηθάει.

  8. Φορέστε φακούς επαφής. Εάν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν είναι πρακτική για εσάς, θα βολευτείτε σίγουρα με τη χρήση φακών επαφής προς το παρόν.


Μάθετε περισσότερα για τα λεγόμενα πολωτικά γυαλιά ηλίου polarized. Βρείτε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου ανδρικά. Φθηνά γυαλιά ηλίου προσφορές. Μεταλλικά γυαλιά οράσεως. Cat eye sunglasses CosmopticalΜαύρα γυαλιά ηλίου onlineBalmain γυαλιά πολυτελείας ηλίουCosmoptical sunglasses εκπτώσειςΓυαλιά ηλίου MCM GreeceΦακοί επαφής για όλες τις χρήσεις