Menu

Έλσα Δημίου Αστεριάδη: Οπτικός - Οπτομέτρης. Cosmoptical.gr

Καλώς ήρθατε στην σελίδα "about me". Είμαι η Έλσα Δημίου Αστεριάδη και εύχομαι η παραμονή σας στην ιστοσελίδα μας να είναι από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες της ημέρας σας. Μοιράζομαι μαζί σας κάποιες πληροφορίες σχετικά με εμένα και το όραμα μου.

Γιατί επέλεξα το επάγγελμα του οπτικού

Το επάγγελμα του οπτικού - οπτομέτρη είναι ένα παραϊατρικό επάγγελμα. Όταν κλήθηκα να επιλέξω επιστημονικό κλάδο, επέλεξα με κριτήριο την προσφορά στον συνάνθρωπο και την κλίση μου στις θετικές επιστήμες.
Θέλησα να χαράξω την επαγγελματική μου πορεία συνδυάζοντας την επιστήμη μου με την αγάπη μου για την αισθητική και τη μόδα καθώς και την ανεξαρτησία που προσφέρει το ελεύθερο επάγγελμα.
Εξάλλου, ήμουν εξοικειωμένη με το ελεύθερο επάγγελμα, καθώς ο πατέρας μου διατηρούσε Κοσμηματοπωλείο από τη δεκαετία του '60 στο κέντρο της Δράμας.

Πώς νοιώθω σήμερα για αυτή μου την επιλογή

Η επιλογή μου με δικαίωσε, γιατί η επιστήμη της οπτικής και οπτομετρίας διαρκώς εξελίσσεται και συγχρόνως έχει να κάνει με την όραση που για εμένα είναι η πιο σημαντική αίσθηση του ανθρώπου.
Αν και βίωσα προκλήσεις και δυσκολίες όταν ξεκίνησα, καθώς ήμουν μόλις 22 ετών, αυτά τα πρώτα χρόνια μου δίδαξαν πολλά. Απέκτησα γρήγορα πολύτιμη εργασιακή εμπειρία καθώς και οικονομική ανεξαρτησία, και τελικά ένα επαγγελματικό προφίλ που με ικανοποιεί πολύ.

Ποιό είναι το μυστικό της μακροχρόνιας εμπιστοσύνης που μας δείχνει το κοινό της πόλης μας και ολόκληρης της Ελλάδας μέσω του Cosmoptical eshop

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στις ηθικές αξίες της επιχείρησης μας, τις οποίες η ίδια και οι συνεργάτες μου υπηρετούμε πιστά καθώς και στην αποστολή μας να παραμένουμε ένα καινοτόμο κατάστημα με τεχνολογίες αιχμής, αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και προσεκτικά επιλεγμένους προμηθευτές.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και την αντιμετώπιση του πελάτη με ευγένεια, σεβασμό και ειλικρίνεια, μας καθιστούν ένα κατάστημα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μίας μεγάλης μερίδας του κοινού και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και ενέργεια να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποιες είναι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κατάστημά μας

Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της όρασης και η φροντίδα των ματιών τόσο από ιατρικής όσο και από αισθητικής άποψης. Προτείνουμε την πιο σωστή και ασφαλή λύση οφθαλμικών φακών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της όρασης και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας του πελάτη.

Παράλληλα, τον βοηθάμε να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και υλικά τον σκελετό παθήσεως ή ηλίου που μπορεί να υποστηρίξει και να αναδείξει την μοναδικότητά του.

Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται αξιολόγηση της όρασης και παραπομπή σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο. Σε ό,τι αφορά στη διόρθωση της όρασης με φακούς επαφής συνεργαζόμαστε με τις πιο αξιόπιστες και εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου.

Φυσικά και μετά την πώληση είμαστε δίπλα στον πελάτη, φροντίζοντας να ικανοποιούμε τις όποιες ανάγκες του προκύψουν.

Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις του κλάδου μας

Σε έναν κλάδο που υπηρετεί την υγεία, την τεχνολογία, και τη μόδα συγχρόνως, η ανάγκη για ενημέρωση και διαρκή εξέλιξη είναι επιτακτική.

Η ομάδα μας διαφοροποιείται σε επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης. Συμμετέχουμε πολύ συχνά σε εξειδικευμένα σεμινάρια που προσφέρουν συνεργάτες μας που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη του κλάδου.

Επίσης, συχνά συμμετέχουμε σε εσωτερικές εκπαιδεύσεις και Webinars. Για τις τάσεις ενημερωνόμαστε με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και κλαδικά συνέδρια.

Έτσι παραμένουμε σταθερά στην κορυφή των εξελίξεων, όσον αφορά στα trends, στην τεχνολογία, στην υγεία των ματιών αλλά και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Προσφατα ανακαινίσαμε το κατάστημά μας. Αυτές είναι οι ιδέες και οι τάσεις που υιοθετήσαμε για τη σχεδίαση και υλοποίηση της ανακαίνισης.

Η ολική ανακαίνιση έγινε σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο του καταξιωμένου Δραμινού αρχιτέκτονα Δημήτρη Βαξεβανάκη και του επίσης Δραμινού Πολιτικού Μηχανικού Ιωάννη Σιάμπου.

Εφαρμόστηκε η σύγχρονη αρχιτεκτονική "gallery" όπου το προϊόν αντιμετωπίζεται ως έργο τέχνης και ο χώρος λειτουργεί ως διαδραστική βιτρίνα. Έτσι, ο επισκέπτης νοιώθει άνετα, καθώς εντάσσεται στην αισθητική του χώρου και οι επιλογές του αναδεικνύουν το προσωπικό του γούστο, ώστε να μένει ευχαριστημένος.

Ως διακοσμητικές επιλογές, επιλέχτηκαν γήινες αποχρώσεις στον αδρό ενιαίο σοβά αλλά και στις ξύλινες επενδύσεις φυσικής δρυός , ώστε να αναδεικνύεται η κομψότητα των προϊόντων και να πρωταγωνιστούν σε ένα φυσικό υπόβαθρο.

Στην βιτρίνα τοποθετήσαμε οθόνες ψηφιακής σήμανσης, οι οποίες προσελκύουν την προσοχή και πλαισιώνουν δυναμικά την κεντρική είσοδο του χώρου.

Συγχρόνως με την ριζική ανακαίνιση, η επιχείρηση απέκτησε και νέα εταιρική ταυτότητα με την ονομασία COSMOPTICAL - Eye Galaxy. Λόγω του ηλεκτρονικού καταστήματος που είχε ονομαστεί Cosmoptical από την αρχή του και ήταν ήδη αναγνωρίσιμο, προχωρήσαμε σε ένα ενιαίο rebranding και για το φυσικό κατάστημα, σηματοδοτώντας έτσι την είσοδο μας σε μια νέα εποχή.

Πριν από λίγα χρόνια δημιουργήσαμε και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα https://www.cosmoptical.gr/. Πως πήραμε την απόφαση αυτή.

Η απόφαση για το ηλεκτρονικό κατάστημα συνάδει με τη στρατηγική καινοτομίας που ακολουθούμε γενικότερα. Επειδή είμαστε και φαν της τεχνολογίας, ήρθε ως μια νέα πρόκληση αλλά και φυσική εξέλιξη.

Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε πιστό κοινό και εκτός των συνόρων της πόλης μας και από εποχικούς επισκέπτες αλλά και από όμορους δήμους που μας εμπιστεύονται.

Λόγω όλων των παραπάνω και στο πλαίσιο της υγιούς ανάπτυξης που επιδιώκουμε αλλά και της επιθυμίας μας να είμαστε πριν από τις εξελίξεις, ήταν αναπόφευκτo να είμαστε από τους πρωτοπόρους και στον τομέα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.

Είναι γεγονός ότι το www.cosmoptical.gr έχει πλέον το δικό του πιστό κοινό σε πανελλαδικό επίπεδο. Πώς το καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχουμε επενδύσει πάρα πολύ χρόνο, ενέργεια και φυσικά χρήματα για να το καταφέρουμε.
Ομολογουμένως, αρχικά υποτιμήσαμε τη δυσκολία που ενέχει το εγχείρημα και η καταξίωση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος του κλάδου μας. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η αγάπη και ο ενθουσιασμός του κόσμου, που προκύπτουν από τις δημόσιες αξιολογήσεις που αφορούν στη σελίδα μας στο διαδίκτυο, μας δίνει τη δύναμη και όλη αυτή την ενέργεια που χρειάζεται για να το συνεχίσουμε και να το εξελίσσουμε.

Πόσα άτομα απασχολούνται στην επιχείρηση μας

Το Cosmoptical.gr ξεφεύγει από την κλασική οργάνωση ενός φυσικού καταστήματος. Είναι οργανωμένο όπως μία μικρή και απαιτητική εταιρεία που προϋποθέτει πολύ καλή διαχείριση των διαδικασιών και των ανθρώπων που συνεργάζονται μεταξύ τους.

Η ομάδα του Cosmoptical σήμερα απαρτίζεται από 8 άτομα και το καθένα είναι εξειδικευμένο και αρμόδιο σε διαφορετικό τομέα, όπως τον τεχνικό, το μάρκετινγκ και επικοινωνία, την εξυπηρέτηση πελατών, την ενημέρωση αποθήκης.

Τι παραπάνω προσφέρουμε από άλλα παρόμοια sites

Έχουμε δώσει έμφαση στην άνετη πλοήγηση του επισκέπτη στην ιστοσελίδα μας, στην ευκολία ολοκλήρωσης της παραγγελίας και στην φιλική εξυπηρέτηση 24/h σε όλη τη διαδικασία, αλλά και σε ό,τι άλλο χρειαστεί ο πελάτης μετά την παραλαβή.

Σημαντική είναι και η ταχύτητα παράδοσης της παραγγελίας -την επόμενη εργάσιμη μέρα- και τέλος η πολύ προσεγμένη συσκευασία που συμβάλει σε μία εμπειρία αγοράς που απολαμβάνουν οι πελάτες μας καθώς παραλαμβάνουν και ανοίγουν το πακέτο τους. Δε θα σας αποκαλύψω παραπάνω γιατί θα χαλάσω την έκπληξη.

Ποια είναι η αγαπημένη μας εταιρεία γυαλιών και γιατί

Από την αρχή της καριέρας μου, συγχρόνως με τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα brands, έψαχνα και τοποθετούσα στο κατάστημά μου χειροποίητες συλλογές γυαλιών ανεξάρτητων σχεδιαστών και κατασκευαστών, ως ανάγκη μου να εκφράζεται η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου με κάτι όχι τόσο μαζικό όπως αυτό συμβαίνει με τα πιο εμπορικά brands. Αυτό παρατηρείται ως τάση στο εξωτερικό και πλέον και στην Ελλάδα.
Είναι μία τάση που την ακολουθώ και την επικροτώ χρόνια τώρα. Για τον εαυτό μου επιλέγω κυρίως τέτοιες εταιρείες που κατασκευάζουν χειροποίητα γυαλιά με ιδιαίτερο σχεδιασμό και αυθεντικότητα, ενώ χρησιμοποιούν άριστες πρώτες ύλες και έχουν άνετη εφαρμογή.

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε γυαλιά ηλίου μαϊμού και τα έτοιμα γυαλιά παθήσεως για πρεσβυωπία;

Τα μάτια μας είναι πολύτιμα και δυστυχώς δεν έχουμε συχνά συνείδηση πόσο σκληρά εργάζονται καθημερινά, πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες και πόσο δύσκολο είναι γι' αυτά να συμβαδίσουν με το σύγχρονο ρυθμό ζωής μας.

Ενώ έχουμε εκπαιδευτεί στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος μας, δεν είμαστε το ίδιο εκπαιδευμένοι να φροντίζουμε τα μάτια μας.

Έτσι, παρατηρούμε ανθρώπους που αγνοούν τους κινδύνους και επιλέγουν απερίσκεπτα αμφιβόλου ποιότητας γυαλιά ηλίου με φακούς που δεν παρέχουν καμία ή χαμηλή προστασία ή επιλέγουν τα λεγόμενα "έτοιμα" γυαλιά όρασης με φακούς που δεν είναι οπτικά επεξεργασμένοι και δεν ανταποκρίνονται στη διόρθωση που χρειάζονται τα μάτια τους.

Αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους, από παραμορφώσεις, ζάλη και διπλωπία μέχρι και επιδείνωση παθήσεων ή εμφάνιση ασθενειών στα μάτια.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τα πολυεστιακά γυαλιά. Τι είναι ακριβώς;

Τα πολυεστιακά γυαλιά, αφορούν κυρίως τις ηλικίες άνω των 40 που εμφανίζουν πρεσβυωπία, ενώ συγχρόνως χρειάζονται διόρθωση και σε μακρινές αποστάσεις.

Όπως ακριβώς υπονοεί και η λέξη, οι πολυεστιακοί φακοί διορθώνουν την όραση σε όλες τις αποστάσεις, μακρινή, μεσαία, κοντινή, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το αντικείμενο της εστίασης.

Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι αφενός καταργείται το ενοχλητικό "βάλε – βγάλε" με τα πολλά ζευγάρια γυαλιών, αφετέρου διορθώνουν την όραση και σε όλες τις ενδιάμεσες αποστάσεις, γεγονός που συμβάλει θετικά στην άνεση και ευκολία στις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη.

Να τονίσω ότι σε σχέση με το παρελθόν, οι πολυεστιακοί φακοί έχουν εξελιχθεί πολύ, ώστε να είναι απόλυτα άνετη και αποτελεσματική η χρήση τους.

Κάποιοι είναι ακόμη διστακτικοί στο να επιλέξουν τη λύση των πολυεστιακών φακών, λόγω κάποιας προηγούμενης δυσάρεστης εμπειρίας, δικής τους ή του περιβάλλοντός τους.

Πολλοί παράμετροι παίζουν ρόλο στην επιτυχία των πολυεστιακών γυαλιών και εμείς τολμούμε να πούμε ότι υπερέχουμε σαν κατάστημα σε αυτό τον τομέα.

Συνεργαζόμαστε αποκλειστικά και μόνον με εταιρείες πολυεστιακών φακών που είναι ηγέτες σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον εφαρμόζουμε μια σειρά ενδελεχών μετρήσεων, αφού προηγουμένως έχουμε συζητήσει με τον πελάτη μας για τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο τύπο πολυεστιακού φακού, που θα του προσφέρει φυσική όραση υψηλής ευκρίνειας σε όλες τις αποστάσεις.

Πόσο έχει επηρεάσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής την όρασή μας;

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες υπολογίζεται ότι σε 30 χρόνια, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μυωπικό και το ποσοστό ατόμων με υψηλή μυωπία πιστεύεται ότι θα φτάσει το 10%.
Αυτό συνεπάγεται αυξημένο αριθμό εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την υψηλή μυωπία και μπορούν να προκαλέσουν έως και τύφλωση.
Τα ποσοστά αυξάνουν λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, τη μειωμένη έκθεση στο φυσικό φως και τους ανοιχτούς χώρους και παράλληλα την αυξημένη εργασία σε κοντινές αποστάσεις .

Οι συμβουλές μου σαν οπτικός ειδικός της όρασης.

Θα συμβούλευα την αύξηση των δραστηριοτήτων στο φυσικό φως και σε εξωτερικούς χώρους αλλά με προστασία, τη μείωση του χρόνου σε κοντινές δραστηριότητες όπως μπροστά σε οθόνες και όπου αυτό χρειάζεται προτείνω διόρθωση της όρασης με σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες, οι οποίες περιλαμβάνουν γυαλιά με φακούς μεταβαλλόμενης δύναμης.
Φυσικά πολύ σημαντικός είναι ο συστηματικός οφθαλμολογικός έλεγχος.

Πώς βλέπουμε να λειτουργεί και να εξελίσσεται το επάγγελμα του οπτικού τα τελευταία χρόνια; Ποιές είναι οι σκέψεις μας για την ελληνική αγορά, όσον αφορά στον κλάδο των οπτικών και ποιές τάσεις πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν;

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους Έλληνες οπτικούς σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης.
Για να αντεπεξέλθουμε, οφείλουμε να ξεπερνάμε καθημερινά τον εαυτό μας και τις προσδοκίες των πελατών μας, να τους εκπλήσσουμε με τις παροχές και την ποιότητα των προϊόντων μας! Πιστεύω πώς ήδη επικρατούν δύο τάσεις στην ελληνική αγορά.
Η πρώτη του πολύ οικονομικού οπτικού καταστήματος, με χαμηλής ποιότητας προϊόντα, τύπου discount store και φυσικά η δεύτερη, αυτή του εκλεκτού και υψηλής ποιότητας οπτικού καταστήματος, το οποίο προσφέρει ξεχωριστές συλλογές, υπεύθυνη συμβουλευτική καθοδήγηση για την επιλογή των προϊόντων και την υγεία των ματιών και δίνει έμφαση στην αγοραστική εμπειρία.

Είμαι επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα δύο μικρών παιδιών. Πως καταφέρνω να ανταπεξέλθω στους ρόλους μου.

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη και κουραστική, μιας και ο σύζυγος μου είναι γιατρός και η εργασία του απαιτεί να λείπει επίσης πολλές ώρες από το σπίτι, περισσότερες από ό,τι εγώ.

Θέλει αυστηρή οργάνωση και προγραμματισμό προκειμένου να αντεπεξέλθουμε αν και έχουμε αρκετή βοήθεια.

Παρ’ όλο που είμαστε αρκετά πιεσμένοι, τον ελεύθερο χρόνο μας επιλέγουμε να τον περνάμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά, με ευχάριστες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά μας και αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνουμε και οι δύο προτεραιότητα και το απολαμβάνουμε.

Με Αγάπη,

Έλσα Δημίου Αστεριάδη Cosmoptical κατάστημα οπτικών ειδών

Links

Κλείστε
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος