Menu

Έλσα Δημίου Αστεριάδη: Οπτικός - Οπτομέτρης. Cosmoptical.gr

Είμαι η Έλσα Δημίου Αστεριάδη. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να ευχηθώ η παραμονή σας στην ιστοσελίδα μας να είναι μία από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες της ημέρας σας. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες σχετικά με εμένα και το όραμά μου.

Γιατί επέλεξα το συγκεκριμένο επάγγελμα

Το επάγγελμα του οπτικού - οπτομέτρη είναι παραϊατρικό. Όταν κλήθηκα να επιλέξω επιστημονικό κλάδο, το έπραξα με κριτήρια την προσφορά στο συνάνθρωπο και την κλίση μου στις θετικές επιστήμες.

Θέλησα να χαράξω την επαγγελματική μου πορεία, συνδυάζοντας την επιστήμη μου με την αγάπη μου για την αισθητική και τη μόδα, καθώς και την ανεξαρτησία που προσφέρει το ελεύθερο επάγγελμα, κάτι με το οποίο ήμουν ήδη εξοικειωμένη, καθώς ο πατέρας μου διατηρούσε Κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Δράμας από τη δεκαετία του '60.

Πώς νιώθω σήμερα για αυτή μου την επιλογή

Η επιλογή μου με δικαίωσε, καθώς η επιστήμη της οπτικής και οπτομετρίας αφενός εξελίσσεται διαρκώς και αφετέρου έχει να κάνει με την όραση, που για εμένα αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη από τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Παρά το γεγονός ότι βίωσα προκλήσεις και δυσκολίες στο ξεκίνημά μου, καθώς ήμουν μόλις 22 ετών, τα πρώτα αυτά χρόνια μου δίδαξαν πολλά. Απέκτησα, σχετικά σύντομα, πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, οικονομική ανεξαρτησία και, εν τέλει, ένα ιδιαιτέρως ικανοποιητικό επαγγελματικό προφίλ.

Ποιο είναι το μυστικό της μακροχρόνιας εμπιστοσύνης που μας δείχνει το κοινό της πόλης μας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στις ηθικές αξίες της επιχείρησής μας, τις οποίες τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου υπηρετούμε πιστά, καθώς και στην προσήλωσή μας στην αποστολή του Cosmoptical, να παραμένει ένα καινοτόμο κατάστημα με τεχνολογίες αιχμής, αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και προσεκτικά επιλεγμένους προμηθευτές.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πολυετή μας εμπειρία, αλλά και την αντιμετώπιση του πελάτη με σεβασμό, ειλικρίνεια, και ευγένεια, έχουν συντελέσει στο γεγονός ότι το κατάστημά μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μίας μεγάλης μερίδας του κοινού και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και μας τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποιες είναι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κατάστημά μας

Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της όρασης και η φροντίδα των ματιών, τόσο από ιατρικής όσο και από αισθητικής άποψης. Προτείνουμε την ορθότερη και ασφαλέστερη, κατά περίπτωση, λύση οφθαλμικών φακών, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της όρασης και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας του πελάτη.

Παράλληλα, τον βοηθάμε να επιλέξει, ανάμεσα σε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και υλικά, τον ιδανικό για την ικανοποίηση των αναγκών του και την ανάδειξη της προσωπικότητάς του, σκελετό οράσεως ή ηλίου.

Σε κάποιες περιπτώσεις διενεργείται αξιολόγηση της όρασης και παραπομπή σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο. Σε ό,τι αφορά στη διόρθωση της όρασης με τη χρήση φακών επαφής, είμαστε σε θέση να σας εγγυηθούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, λόγω της συνεργασίας μας με τις πιο αξιόπιστες και εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου.

Φυσικά, παραμένουμε δίπλα σας και μετά την πώληση, μεριμνώντας για τη διαρκή σας φροντίδα και ικανοποίηση οιασδήποτε ανάγκης προκύψει.

Ενημερωνόμαστε συνεχώς γύρω από τις εξελίξεις του κλάδου μας.

Σε έναν τομέα που υπηρετεί συγχρόνως την υγεία, την τεχνολογία, και τη μόδα, η ανάγκη για ενημέρωση και διαρκή εξέλιξη είναι επιτακτική.

Η στάση της ομάδας μας, σε επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης, είναι δυναμική. Προκειμένου να συμβαδίζουμε και να προσαρμοζόμαστε σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον, συμμετέχουμε σε πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια, προσφερόμενα από συνεργάτες μας στο χώρο της έρευνας και της ανάπτυξης του τομέα μας.

Εξίσου πληθωρική είναι και η συμμετοχή μας σε εσωτερικές εκπαιδεύσεις και διαδικτυακά σεμινάρια, ενώ δεν παραλείπουμε να παραμένουμε διαρκώς ενήμεροι σε σχέση με τις τάσεις της αγοράς μας, μέσω της εντατικής παρακολούθησης διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους καταφέρνουμε να παραμένουμε ενεργοί στο κέντρο των εξελίξεων που αφορούν τον επαγγελματικό μας χώρο και ειδικότερα, στις επιμέρους κατηγορίες μόδας, τεχνολογίας, υγείας των ματιών, αλλά και ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πρόσφατα ανακαινίσαμε το κατάστημά μας, υιοθετώντας τις παρακάτω ιδέες και τάσεις, σε σχέση με τη σχεδίαση και υλοποίηση της ανακαίνισης.

Η ολική ανακαίνιση έγινε σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο του καταξιωμένου Δραμινού αρχιτέκτονα Δημήτρη Βαξεβανάκη και του επίσης Δραμινού Πολιτικού Μηχανικού Ιωάννη Σιάμπου. Εφαρμόστηκε η σύγχρονη αρχιτεκτονική μέθοδος "gallery", όπου το προϊόν αντιμετωπίζεται ως έργο τέχνης και ο χώρος λειτουργεί ως διαδραστική βιτρίνα. Έτσι, ο επισκέπτης νιώθει άνετα, καθώς εντάσσεται στην αισθητική του χώρου και οι επιλογές του αναδεικνύουν το προσωπικό του γούστο, προσδίδοντάς του ικανοποίηση.

Ως διακοσμητικές επιλογές υπερίσχυσαν οι γήινες αποχρώσεις στον αδρό ενιαίο σοβά, αλλά και στις ξύλινες επενδύσεις φυσικής δρυός , ώστε να αναδεικνύεται η κομψότητα των προϊόντων και ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος σε ένα φυσικό υπόβαθρο.

Στη βιτρίνα τοποθετήσαμε οθόνες ψηφιακής σήμανσης, οι οποίες προσελκύουν την προσοχή και πλαισιώνουν δυναμικά την κεντρική είσοδο του χώρου.

Συγχρόνως με τη ριζική ανακαίνιση, η επιχείρηση απέκτησε και νέα εταιρική ταυτότητα, με την ονομασία COSMOPTICAL - Eye Galaxy. Λόγω της αρχικής ονομασίας «Cosmoptical» του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, η οποία είχε συνδεθεί άρρηκτα με την ήδη αποκτηθείσα αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής μας, προχωρήσαμε σε μία ενιαία αναδημιουργία εταιρικής ταυτότητας για αμφότερα τα καταστήματά μας, φυσικό και ηλεκτρονικό, περνώντας σε μία νέα σελίδα και σε μία νέα εποχή.

Πριν από λίγα χρόνια δημιουργήσαμε και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα https://www.cosmoptical.gr. Πώς πήραμε την απόφαση αυτή.

Η απόφασή μας για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος συνάδει με την εν γένει στρατηγική καινοτομίας που ακολουθούμε. Ειδικότερα, λόγω και του ότι είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας, η απόφαση αυτή ελήφθη ως νέα πρόκληση και ως φυσική εξέλιξη.

Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε αποκτήσει ένα αφοσιωμένο καταναλωτικό κοινό και εκτός των συνόρων της πόλης μας, το οποίο συνίσταται τόσο σε εποχικούς επισκέπτες όσο και σε κατοίκους όμορων δήμων, των οποίων έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Λόγω όλων των παραπάνω και στο πλαίσιο της υγιούς ανάπτυξης που επιδιώκουμε για την επιχείρησή μας, αλλά και της επιθυμίας μας να προηγούμαστε των εξελίξεων, η πρωτοπορία μας και στον τομέα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης κατέστη αναπόφευκτη!

Είναι γεγονός ότι το www.cosmoptical.gr έχει πλέον ένα σταθερό και πιστό κοινό σε πανελλαδικό επίπεδο. Πώς το καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχουμε επενδύσει πάρα πολύ χρόνο, ενέργεια και φυσικά, χρήματα, για να το καταφέρουμε.

Ομολογουμένως, αρχικά υποτιμήσαμε τις αντιξοότητες που ενέχει το εγχείρημα και η καταξίωση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος του κλάδου μας. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η αγάπη και ο ενθουσιασμός του κόσμου, όπως προκύπτουν από τις δημόσιες αξιολογήσεις της ιστοσελίδας μας, μας προσδίδουν τη δύναμη, αλλά και όλη αυτή την ενέργεια που χρειάζεται για τη συνέχιση των προσπαθειών μας και την κλιμακούμενη εξέλιξή μας.

Πόσα άτομα απασχολούνται στην επιχείρηση μας

Το Cosmoptical ξεφεύγει από την κλασική οργάνωση ενός φυσικού καταστήματος. Είναι δομημένο ως μία μικρή και απαιτητική εταιρεία, της οποίας η λειτουργία προϋποθέτει άριστη διαχείριση των διαδικασιών και των ανθρώπων που συνεργάζονται μεταξύ τους.

Η ομάδα του Cosmoptical απαρτίζεται σήμερα από 8 άτομα, κάθε ένα εκ των οποίων είναι εξειδικευμένο και αρμόδιο για διαφορετικό τομέα (τεχνικό, εμπορικό, επικοινωνιακό, εξυπηρέτηση πελατών, διαχείριση αποθήκης, κλπ.).

Τι παραπάνω προσφέρουμε από τα παρεμφερή ηλεκτρονικά καταστήματα

Έχουμε δώσει έμφαση στην άνετη πλοήγηση του επισκέπτη στην ιστοσελίδα μας, στην ευκολία ολοκλήρωσης της παραγγελίας, στην εικοσιτετράωρη φιλική εξυπηρέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά και σε ό,τι άλλο ενδεχομένως χρειαστεί ο πελάτης μετά την παραλαβή.

Εξίσου σημαντική είναι και η ταχύτητα παράδοσης της παραγγελίας -την επόμενη εργάσιμη μέρα - και τέλος, η ιδιαιτέρως προσεγμένη συσκευασία, καθώς και η ιεροτελεστία ανοίγματος του πακέτου μας, που συμβάλλουν σε μία συνολικά απολαυστική για τους πελάτες μας εμπειρία αγοράς. Δεν θα σας αποκαλύψω παραπάνω, για να μη χαλάσω την έκπληξη.

Ποια είναι η αγαπημένη μας εταιρεία γυαλιών και γιατί

Από την αρχή της καριέρας μου, εκτός από τις διάσημες και εμπορικά καταξιωμένες φίρμες, έψαχνα και τοποθετούσα στο κατάστημά μου χειροποίητες συλλογές γυαλιών ανεξάρτητων σχεδιαστών και κατασκευαστών, προς ικανοποίηση της επιθυμίας μου να εκφράζεται η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, με λιγότερο μαζικά και περισσότερο προσωποποιημένα μέσα, μία τάση που ξεκίνησε στο εξωτερικό, ενώ πλέον υφίσταται και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία τάση, την οποία ακολουθώ και επικροτώ χρόνια τώρα. Για τον εαυτό μου, επιλέγω κυρίως τέτοιες εταιρείες, που κατασκευάζουν χειροποίητα γυαλιά με ιδιαίτερο σχεδιασμό και αυθεντικότητα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν άριστες πρώτες ύλες για την κατασκευή των προϊόντων τους με άνετη εφαρμογή.

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε απομιμήσεις γυαλιών ηλίου και έτοιμα γυαλιά πρεσβυωπίας;

Τα μάτια μας είναι πολύτιμα και δυστυχώς, δε συνειδητοποιούμε συχνά πόσο σκληρά εργάζονται καθημερινά, πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες και πόσο δύσκολο είναι για αυτά να συμβαδίσουν με το σύγχρονο ρυθμό ζωής.

Ενώ έχουμε εκπαιδευτεί στην καθημερινή φροντίδα του δέρματός μας, δεν είμαστε εξίσου εκπαιδευμένοι στο να φροντίζουμε τα μάτια μας.

Έτσι, παρατηρούμε ανθρώπους που, αγνοώντας τους κινδύνους, επιλέγουν απερίσκεπτα γυαλιά ηλίου αμφιβόλου ποιότητας, με φακούς που παρέχουν καμία ή χαμηλή προστασία ή αγοράζουν τα λεγόμενα "έτοιμα" γυαλιά πρεσβυωπίας, με φακούς που δεν είναι οπτικά επεξεργασμένοι ούτε ανταποκρίνονται στην ακριβή διόρθωση που χρειάζονται τα μάτια τους.

Τα παραπάνω ενέχουν πολλαπλούς κινδύνους, από παραμορφώσεις, ζάλη και διπλωπία, μέχρι και εμφάνιση ασθενειών στα μάτια ή επιδείνωση υφιστάμενων παθήσεων.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τα πολυεστιακά γυαλιά. Τι είναι ακριβώς;

Τα πολυεστιακά γυαλιά αφορούν κυρίως τις ηλικίες άνω των 40, που εμφανίζουν πρεσβυωπία, ενώ συγχρόνως χρειάζονται διόρθωση και για μακρινές αποστάσεις.

Όπως ακριβώς υπονοεί και η λέξη, οι πολυεστιακοί φακοί διορθώνουν την όραση σε όλες τις αποστάσεις, μακρινή, μεσαία, κοντινή, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το αντικείμενο της εστίασης. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι, αφενός καταργείται το ενοχλητικό "βάλε – βγάλε" που συμβαίνει με τα πολλά ζευγάρια γυαλιών, αφετέρου διορθώνουν την όραση και σε όλες τις ενδιάμεσες αποστάσεις, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην άνεση και ευκολία της καθημερινότητας του χρήστη.

Να τονίσω ότι, σε σχέση με το παρελθόν, οι πολυεστιακοί φακοί έχουν εξελιχθεί πολύ, ώστε η χρήση τους να είναι απόλυτα άνετη και αποτελεσματική.

Κάποιοι είναι ακόμη διστακτικοί στο να επιλέξουν τη λύση των πολυεστιακών φακών, λόγω κάποιας προηγούμενης δυσάρεστης εμπειρίας, δικής τους ή του περιβάλλοντός τους.

Πολλές παράμετροι εμπλέκονται στην επιτυχία των πολυεστιακών γυαλιών και εμείς τολμούμε να πούμε ότι υπερέχουμε, σαν κατάστημα, σε αυτό τον τομέα.

Συνεργαζόμαστε αποκλειστικά και μόνον με εταιρείες πολυεστιακών φακών, που είναι ηγέτες σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε μια σειρά ενδελεχών μετρήσεων, αφού προηγουμένως έχουμε συζητήσει με τον πελάτη μας για τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, ώστε να επιλέξουμε μαζί τον κατάλληλο τύπο πολυεστιακού φακού, που θα του προσφέρει φυσική όραση υψηλής ευκρίνειας σε όλες τις αποστάσεις.

Πόσο έχει επηρεάσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής την όρασή μας;

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, υπολογίζεται ότι σε 30 χρόνια, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μυωπικό, ενώ πιστεύεται ότι το ποσοστό ατόμων με υψηλή μυωπία θα φτάσει το 10%.

Αυτό συνεπάγεται αυξημένο αριθμό εμφάνισης παθήσεων, που σχετίζονται με την υψηλή μυωπία και μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν έως και τύφλωση.

Τα εν λόγω ποσοστά αυξάνονται, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, της μειωμένης έκθεσης στο φυσικό φως και τους ανοιχτούς χώρους, καθώς και του διαρκώς αυξανόμενου ποσοστού εργασίας σε κοντινές αποστάσεις.

Οι συμβουλές μου, ως οπτικού ειδικού της όρασης

Βάσει της εμπειρίας μου, θα συνιστούσα την αύξηση των δραστηριοτήτων στο φυσικό φως και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά με προστασία, τη μείωση του χρόνου δραστηριοτήτων σε κοντινές αποστάσεις, όπως μπροστά σε οθόνες και, όπου αυτό είναι αναγκαίο, προτείνω διόρθωση της όρασης με σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες, οι οποίες περιλαμβάνουν γυαλιά με φακούς μεταβαλλόμενης δύναμης.

Φυσικά, πολύ σημαντικός είναι ο συστηματικός οφθαλμολογικός έλεγχος.

Πώς βλέπουμε να λειτουργεί και να εξελίσσεται το επάγγελμα του οπτικού τα τελευταία χρόνια; Ποιες είναι οι σκέψεις μας για την ελληνική αγορά, όσον αφορά στον κλάδο των οπτικών και ποιες τάσεις πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν;

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους Έλληνες οπτικούς, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που επηρεάζει όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Για να ανταπεξέλθουμε, οφείλουμε να ξεπερνάμε καθημερινά τον εαυτό μας και τις προσδοκίες των πελατών μας, να τους εκπλήσσουμε με τις παροχές μας και την ποιότητα των προϊόντων μας! Πιστεύω πώς ήδη επικρατούν δύο τάσεις στην ελληνική αγορά:

Η πρώτη είναι αυτή του πολύ οικονομικού οπτικού καταστήματος, με χαμηλής ποιότητας προϊόντα και η δεύτερη είναι αυτή του εκλεκτού και υψηλής ποιότητας καταστήματος οπτικών, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερες συλλογές, υπεύθυνη συμβουλευτική καθοδήγηση για την επιλογή των προϊόντων και την υγεία των ματιών και δίνει έμφαση στην αγοραστική εμπειρία.

Είμαι επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα δύο μικρών παιδιών. Πώς καταφέρνω να ανταπεξέρχομαι στους ρόλους μου.

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη και κουραστική, μιας και ο σύζυγός μου, ως γιατρός, απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι, περισσότερες από ό,τι εγώ, δεδομένων των επαγγελματικών του απαιτήσεων.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετή βοήθεια, εξακολουθεί να απαιτείται αυστηρή οργάνωση και προγραμματισμός, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε μία δύσκολη και περίπλοκη καθημερινότητα.

Παρόλο που είμαστε αρκετά πιεσμένοι, τον ελεύθερο χρόνο μας επιλέγουμε να τον περνάμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά, με ευχάριστες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά μας και αυτό είναι κάτι, στο οποίο δίνουμε και οι δύο προτεραιότητα και το απολαμβάνουμε.

Με Αγάπη,

Έλσα Δημίου Αστεριάδη Cosmoptical κατάστημα οπτικών ειδών

Links

Κλείστε
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος