Γυαλιά Blue Light: προστάτεψε τα μάτια σου

Γυαλιά Blue Light – το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ για όσους περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Πιο αναλυτικά, είναι εξοπλισμένα με ειδικό φίλτρο που αποτρέπει το μπλε φως να φτάσει στο εσωτερικό του οφθαλμού. Δηλαδή, προστατεύουν από την υπερβολική έκθεση στο τεχνητό μπλε φως της ψηφιακής οθόνης. Έτσι, μας βοηθάνε να αποφύγουμε πιθανές παρενέργειες του Συνδρόμου Όρασης Υπολογιστών, CVS, και τα μάτια μας να είναι ξεκούραστα και υγιή.

Αρχικά, τα τελευταία χρόνια η χρήση των ψηφιακών οθονών γίνεται όλο και πιο έντονη. Υπολογιστές, smartphone και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με φωτεινές οθόνες είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Η ιδέα, λοιπόν, πίσω από τα γυαλιά με φίλτρο μπλε φωτός, είναι στην προστασία από τις επιβλαβείς αυτές ακτίνες των οθονών.

blue-mobile-screen

Ali Pli

Τι είναι τα γυαλιά Blue Light

Τα γυαλιά υπολογιστή ή διαβάσματος είναι μη διοπτρικά γυαλιά, ειδικά κατασκευασμένα για την προστασία των ματιών από το μπλε φως. Το φυσικό μπλε φως μπορεί να είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή ενέργειας. Παρόλα αυτά είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι στο τεχνητό μπλε φως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές παρενέργειες που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή μας ζωή.

Πρώτον, παρατηρείται ξηροφθαλμία και καταπόνηση των οφθαλμών. Πιο αναλυτικά, η αίσθηση του καψίματος και της ερυθρότητας είναι συνήθης παρενέργειες στην τεταμένη χρήση ψηφιακής οθόνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το λεγόμενο σύνδρομο CVS (Computer Vision Syndrome) που αναφέραμε παραπάνω και χαρακτηρίζεται από πονοκεφάλους, θολή όραση και πόνο στον αυχένα και ώμους. Εξίσου σημαντικό είναι ότι επιδρά αρνητικά στον κύκλο του ύπνου.

Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου Harvard, η έκθεση άνω των 6 ωρών σε μπλε φως σε σύγκριση με την ίδια έκθεση σε πράσινο φως, έφερε τους ερευνητές στο εξής συμπέρασμα. Το μπλε φως έχει μετατοπίσει τον κιρκάδιο ρυθμό, δηλαδή τον κύκλο του ύπνου μας, κατά δύο φορές περισσότερο από το πράσινο.  Επίσης, παρατηρήθηκε η μείωση έκκρισης της ορμόνης, μελατονίνης. Η συγκεκριμένη ορμόνη, γνωστή και ως ορμόνη του ύπνου, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έλευση και στην ποιότητά του. H υπερβολική έκθεση στο τεχνητό μπλε φως κουράζει τα μάτια μας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε στην εργασία μας.

Τα οφέλη της χρήσης των γυαλιών blue light είναι πολύ σημαντικά. Καλύτερη συγκέντρωση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αφορά ψηφιακή οθόνη, καθώς επίσης μειώνει την κόπωση των οφθαλμών. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι βελτιώνεται κατά πολύ η στάση του σώματος και η ποιότητα του ύπνου.

Στην Cosmoptical θα βρεις τη λύση! Αναζήτησε μέσα από μεγάλη ποικιλία γυαλιών με φίλτρο προστασίας οθόνης σε μοναδικές τιμές και προστάτεψε τα μάτια σου! Εξασφάλισε άνετο διάβασμα με γυαλιά ειδικά σχεδιασμένα που θα βρεις στο κατάστημά μας. Μπες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα για να βρεις τη συλλογή.

Περισσότερα για το Σύνδρομο Όρασης Υπολογιστών

Το οπτικό μας σύστημα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί άκρως αποτελεσματικά σε μακρινές αποστάσεις, αλλά και να εστιάζει σε κοντινές. Αυτό συμβαίνει σίγουρα μέχρι την ηλικία των 40 ετών όπου μετά αρχίζει να μειώνεται αυτή η ικανότητα. Η παρατεταμένη εργασία κοντά σε οθόνες προκαλεί μια επιβάρυνση στα μάτια μας, ωστόσο τα συμπτώματα κούρασης δεν εμφανίζονται κατά την ανάγνωση παρά μόνο κατά την εργασία σε υπολογιστή.

Το σύνδρομο αυτό είναι αιτία κούρασης και μειωμένης απόδοσης για το 50% έως και το 90% των εργαζομένων μπροστά σε οθόνες.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων η οφθαλμική κούραση, τα κόκκινα και ερεθισμένα μάτια, ο πονοκέφαλος και η θολή όραση.