Φακοί επαφής μηνιαίοι: Πως να διαλέξεις τους κατάλληλους

Φακοί επαφής μηνιαίοι – βρες τους καλύτερους της αγοράς και τους κατάλληλους για εσένα! Είναι γνωστό ότι οι φακοί επαφής γενικότερα έχουν αποτελέσει επανάσταση στον κόσμο της όρασης. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους μηνιαίους προσφέρουν μια ισορροπημένη λύση μεταξύ άνεσης και πρακτικότητας. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματά τους και θα αναδείξουμε γιατί αξίζει να τους δοκιμάσεις.

Εάν αγοράζεις για πρώτη φορά φακούς επαφής ή εάν θέλεις να αλλάξεις τον τύπο που χρησιμοποιείς, σίγουρα αναρωτιέσαι τι να προτιμήσεις. Μηνιαίους ή ημερήσιους φακούς επαφής; Ας εξετάσουμε αρχικά τι κοινό έχουν και οι δύο τύποι φακών.

Και οι δύο κατατάσσονται στην κατηγορία των μαλακών φακών επαφής. Επομένως είναι πολύ εύκολοι στη χρήση και άνετοι για οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα. Επιτρέπουν επιπλέον ευρύτερη όραση σε σχέση με τα γυαλιά. Επίσης και οι δύο τύποι, έχουν σχεδιαστεί για τη διόρθωση των οπτικών ανωμαλιών, όπως μυωπία/υπερμετρωπία, αστιγματισμός και πλέον και την πρεσβυωπία.

Πάτησε εδώ για να βρεις όλους τους μηνιαίους μας φακούς επαφής

Οι μηνιαίοι φακοί επαφής έχουν προσδόκιμο ζωής περίπου 30 ημέρες, καθώς με την καθημερινή χρήση τους, η απόδοσή τους φθίνει. Είναι πολύ σημαντικό να τους προσέχεις και να τους περιποιείσαι κατάλληλα ώστε να μην υπάρξουν αλλοιώσεις στο φακό. Η βασική διαφορά με τους ετήσιους βρίσκεται εκεί. Οπότε βρες τι είναι αυτό που σε βολεύει και επίλεξε ανάλογα. Και οι δύο απαιτούν οργάνωση και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής προκειμένου να αποφευχθούν λοιμώξεις από μικρόβια και βακτηρίδια.

Τι προσφέρουν οι μηνιαίοι φακοί επαφής

Άνεση και φυσικότητα:

Οι μηνιαίοι φακοί επαφής κατασκευάζονται από ειδικά υλικά που είναι πολύ πιο διαπερατά στο οξυγόνο από τους παλαιότερους τύπους φακών. Αυτό σημαίνει ότι οι φακοί μπορούν να επιτρέψουν μεγαλύτερη ροή οξυγόνου στα μάτια, προσφέροντας άνεση και αίσθηση φυσικότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που φορούν τους φακούς επαφής για πολλές ώρες, ή είναι πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες, ή για εκείνους που έχουν προβλήματα ξηροφθαλμίας.

Ανακάλυψε το πακέτο προσφοράς μας με 2 κουτιά Air Optix plus HydraGlyde (3+3 φακοί) & OptiFree 360ml (+60ml Δώρο). Οι νέοι Μηνιαίοι Φακοί Επαφής σιλικόνης υδρογέλης AIR OPTIX plus HydraGlyde, συνδυάζουν δύο προηγμένες τεχνολογίες. Η τεχνολογία Moisture Matrix παρέχει υψηλή και μεγάλης διάρκειας υγρασία στην επιφάνεια του φακού έως το τέλος της ημέρας. Παράλληλα, η τεχνολογία SmartShield προσφέρει τη μέγιστη προστασία από τις εναποθέσεις λιπιδίων διατηρώντας τους φακούς καθαρούς για έναν ολόκληρο μήνα.

Προστασία και υγιεινή:

Οι μηνιαίοι φακοί επαφής απαιτούν την τήρηση μιας καλής ρουτίνας καθαρισμού και συντήρησης για τη διατήρηση της υγείας των ματιών. Αυτό συμπεριλαμβάνει τον καθημερινό καθαρισμό με ειδικές λύσεις καθαρισμού φακών και την αποθήκευσή τους σε θήκη. Η τήρηση αυτών μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης των ματιών και εξασφαλίζει μια υγιή και ασφαλή χρήση των φακών επαφής.

Ευαισθησία στο φως και προστασία:

Πολλοί μηνιαίοι φακοί επαφής παρέχουν επίσης προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Ορισμένοι φακοί είναι εξοπλισμένοι με ειδικές επικαλύψεις που φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία, προστατεύοντας έτσι τα μάτια από τη βλαβερή επίδρασή της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την έκθεση σε έντονο ηλιακό φως ή κατά διάρκεια δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους.

Βρες εδώ τους Total 30 Μηνιαίοι Φακοί Επαφής Σιλικόνης Υδρογέλης (3τμχ) με UV Προστασία. Ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση έως και τριάντα ημερών ενώ διατηρούν υγρασία και κρατάνε τα μάτια σου φρέσκα και ενυδατωμένα. Παράγγειλε σήμερα και δες τον κόσμο με έναν τελείως καινούριο τρόπο.

Ποικιλία επιλογών:

Είναι διαθέσιμοι σε μια ευρεία γκάμα επιλογών, συμπεριλαμβανομένων διοπτρικών διορθώσεων για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία. Φυσικά μπορείς να βρεις και έγχρωμους φακούς επαφής μηνιαίους ή ημερήσιους και να αλλάξεις την εμφάνισή σου χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτείς σε μια μόνιμη αλλαγή.

Συχνές απορίες για τους φακούς επαφής

1.Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με άλλους τύπους φακών;

Οι μηνιαίοι φακοί επαφής προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και φυσικότητα στην όραση σε σύγκριση με τους παλαιότερους τύπους φακών. Είναι πιο διαπερατοί στο οξυγόνο, προσφέροντας καλύτερη αναπνοή στα μάτια. Επιπλέον, η επαναχρησιμοποίησή τους για έναν ολόκληρο μήνα εξασφαλίζει μεγαλύτερη πρακτικότητα και οικονομία.

2. Πώς πρέπει να φροντίζω τους φακούς επαφής;

Για να φροντίσεις τους φακούς επαφής, πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή και του οπτικού σου. Περιλαμβάνει τον καθημερινό καθαρισμό με τα ειδικά υγρά καθαρισμού φακών και την αποθήκευσή τους σε θήκη.

Βρες το υγρό καθαρισμού Aquasoft 360ml + 60ml Δώρο Cooper Vision με φυσικό λιπαντικό, για όλους τους μαλακούς φακούς επαφής συμπεριλαμβανομένων των φακών επαφής σιλικόνης υδρογέλης. Ένα πλήρες διάλυμα που καθαρίζει, ξεπλένει, απολυμαίνει, συντηρεί και λιπαίνει όλους τους μαλακούς φακούς επαφής.

Απαιτεί πολύ χρόνο η εφαρμογή και η φροντίδα τους;

Όχι. Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Σε σχέση με τους παλαιότερους, οι σημερινοί φακοί συμπεριλαμβανομένων των ημίσκληρων αεροδιαπέρατων φακών,  εφαρμόζουν απόλυτα στον οφθαλμό. Γι’ αυτό και είναι πολύ σπάνιο να αποκολληθεί από το μάτι του χρήστη απροσδόκητα. Όσον αφορά τη φροντίδα τους, είναι εξίσου εύκολη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κατάλληλο υγρό φακών και φυσικά η υγιεινή των χεριών. Πάντα καθαρίζουμε τα χέρια μας πριν την εφαρμογή τους και είμαστε βέβαιοι ότι το υγρό στη θήκη αλλάζεται καθημερινά. Αν δε θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία με τη φροντίδα τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ημερήσιους φακούς επαφής.

Οι φακοί επαφής προκαλούν πρόβλημα στα μάτια;

Η αλήθεια είναι πως η παρατεταμένη χρήση φακών επαφής μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο οφθαλμικών προβλημάτων. Όμως με τη σωστή φροντίδα και τη συνιστώμενη εφαρμογή τους, η χρήση τους είναι πολύ ασφαλής. Προβλήματα θα προκύψουν στις περιπτώσεις που η χρήση των μηνιαίων φακών ξεπεράσει το διάστημα του ενός μήνα καθώς και όταν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του καθαριστικού υγρού. Αν δεν τηρούνται οι κατάλληλες πρακτικές υγιεινής, μπορεί να προκληθούν μολύνσεις ή ερεθισμοί των ματιών. Επίσης, πρέπει να είσαι προσεκτικός με την υγεία των ματιών σου και να επισκέπτεσαι τακτικά τον οφθαλμίατρο για ελέγχους.

Μπορώ να φορέσω τους μηνιαίους φακούς επαφής κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Για την υγεία των ματιών σου συνήθως συνιστάται να αφαιρείς τους μηνιαίους φακούς επαφής πριν πας για ύπνο. Αυτό επιτρέπει στα μάτια να αναπνέουν και να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχουν, ωστόσο, και ειδικοί μηνιαίοι φακοί επαφής που μπορούν να φορεθούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά πρέπει να συζητήσετε αυτήν την επιλογή με τον οφθαλμίατρό.

Τι πρέπει να κάνω εάν αισθάνομαι αίσθημα ενόχλησης ή ερεθισμού κατά τη χρήση των μηνιαίων φακών επαφής;

Αν αισθανθείς οποιαδήποτε αίσθηση ενόχλησης, ερεθισμού ή πόνου κατά τη χρήση των μηνιαίων φακών επαφής, πρέπει να αφαιρέσεις τους φακούς αμέσως. Έλεγξέ τους για τυχόν ρωγμές ή βλάβες και καθάρισέ τους προσεκτικά. Εάν ο ερεθισμός συνεχίζεται, επικοινώνησε με τον οφθαλμίατρό σου για περαιτέρω οδηγίες.

Στο Cosmoptical θα βρεις μόνο πιστοποιημένους μηνιαίους και ημερήσιους φακούς επαφής, για κάθε σου ανάγκη. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα μηνιαίων φακών επαφής σιλικόνης υδρογέλης, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετική διαπερατότητα σε οξυγόνο και άνεση από την πρώτη ως την 30ή μέρα για υγιή και ξεκούραστα μάτια. Η συλλογή μας περιέχει επίσης αστιγματικούς φακούς επαφής, αλλά και πολυεστιακούς φακούς βέλτιστου χειρισμού σε όλες τις διοπτρίες, για διαυγή, ξεκούραστη όραση. Τέλος, βρες όλα τα είδη φακών επαφής εδώ και διάλεξε αυτό που πραγματικά σε βολεύει και σου ταιριάζει.