ΝΕΕΣ Φθινοπωρινές & Χειμωνιάτικες Τάσεις στα Γυαλιά Ηλίου

Γυαλιά Ηλίου Στρογγυλά 2021

Μέρος 1ο: Τάσεις, μια λέξη τόσο μικρή αλλά με τόσο μεγάλη επίδραση στο καταναλωτικό κοινό. Άλλοι τις ακολουθούν κατά γράμμα, άλλοι τις θαυμάζουν, αλλά δεν το τολμούν. Άλλοι πάλι αδιαφορούν, αλλά κατά βάθος όλοι θα ήθελαν τις ακολουθήσουν.

Οι εβδομάδες μόδας έχουν πάρει φωτιά και οι σχεδιαστές έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα γυαλιά ηλίου για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, έτσι δημιουργήθηκαν και οι νέες τάσεις.

Ο αστικός μύθος “γυαλιά ηλίου μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι” ολοένα και καταρρίπτεται, και επιτέλους πλέον ανυπομονούμε για το τι θα ακολουθήσει και φέτος. Θέλετε να μάθετε και εσείς;

Για να μην σας κρατάμε σε μεγάλη αγωνία θα σας πούμε εν πολύ μικρή συντομία αυτά που ξεχωρίσαμε εμείς.

Τα κλασικά σχήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους.

Τα στρογγυλά σχήματα μετατράπηκαν σε ακόμη πιο στρογγυλά με πολύ εκλεπτυσμένο τρόπο.

Τέλος, την εμφάνιση τους έκαναν τα υπερμεγέθη ορθογώνια specs γυαλιά ηλίου, που όπως φαίνεται θα διεκδικήσουν πολύ σθεναρά τον χώρο τους στις φετινές τάσεις.

Ένα μικρό, μικρό secret, οι διάφανοι σκελετοί! Το διάφανο θα παίξει σε όλες τις version του και εμείς απλά το λατρεύουμε.

Όσο για τα χρώματα; Βαθύ πράσινο, baby pink, νέον πορτοκαλί και όχι μόνο…

Ας ρίξουμε μια πιο ενδελεχή ματιά σε όλες τις νέες τάσεις φθινόπωρο /χειμώνας 2020 – 2021, έτσι όπως διαμορφώθηκαν στις διεθνείς πασαρέλες από το Παρίσι, Μιλάνο ως τη Νέα Υόρκη:

Απροσδόκητα σχήματα και αποχρώσεις

Μπορεί το κλασικό να είναι πιο safe, αλλά αυτή η περίοδος είναι για ανασχεδιασμό. Τι εννοούμε;

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί μια περίοδο αλλαγής, από το τέλος του καλοκαιριού και τον αποχωρισμό του ηλιοκαμμένου μας δέρματος (δυστυχώς όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν με πόνο και δάκρυα), ως τα σχολεία, την αλλαγή στα μαλλιά μας, στην διάθεση μας.

Αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει αυτή η νέα τάση, την αλλαγή. Οπότε, ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και ανανεώνουμε τον εαυτό μας με όχι και τόσο παραδοσιακά σχήματα και αποχρώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, τα απορροφητικά γυαλιά ηλίου Dolce & Gabbana από τις επιδείξεις μόδας σε σχήμα τσάντα.

Τα εξαιρετικά μικροσκοπικά, πολυγωνικά γυαλιά του Dries Van Noten.

Καθώς και τα υπερμεγέθη λευκά, με έντονες γωνίες από τη Gucci.

Γυαλιά ηλίου 2018

Χρώματα: Forest Green | Black & White | Girlish Baby Pink | Orange

Τέσσερα χρώματα που ήρθαν στις πασαρέλες και σηματοδοτούν την αρχή του φθινοπώρου με τον πιο όμορφο τρόπο. Άλλοτε θα τα δείτε σε total εμφάνιση (σκελετός και χρώμα φακού), άλλοτε σε ένα από τα τα δύο. Το σίγουρο είναι πως ήρθαν για να μείνουν.
Βέβαια τώρα θα μας πείτε τι είναι όλα αυτά; Λογικό.

Ας τα αναλύσουμε:

Forest Green: είναι αυτό το βαθύ πράσινο που συναντάμε στα έγκατα των δασών. Γήινο, ζεστό και ήρεμο ταυτόχρονα. Ταιριάζει απόλυτα με την εποχή, έχει συνδυαστεί με όμορφες εικόνες και θα είναι το απόλυτο trend.

Μια διαφορετική λύση ανάμεσα στο μαύρο και το καφέ. Ιδανικό χρώμα για τις καστανές γυναίκες και όχι μόνο.

γυαλια ηλιου γυναικεια

Black & White: Κοινώς μαύρο και άσπρο. Ένας all time classic συνδυασμός.

Η αντίθεση του μαύρου με το άσπρο εξιτάρει πολλούς, ίσως γιατί συμβολίζει τη μέρα με τη νύχτα. Λίγο πιο safe, αλλά με τα νέα σχέδια έχει μετατραπεί σε πιο extreme κομμάτι.

γυναικεια γυαλια ηλιου

Girlish Baby Pink: Αυτό το κοριτσίστικο παιδικό ροζ, που σχεδόν όλα τα κορίτσια είχαν σίγουρα στο δωμάτιο τους, αν όχι σε όλα τους τα σύνολα (από την κορυφή ως τα νύχια).

Κάποιες το λατρεύουν και μετέπειτα, στη νεαρή τους ηλικία. Φυσικά υπάρχουν και οι γυναίκες που το μισούν. Your choice.

μοντερνα γυναικεια γυαλια ηλιου

Orange: Όσο περίεργο και να φαίνεται το πορτοκαλί μονοπώλησε στις διεθνείς πασαρέλες και έδειξε σε όλους, πως είναι ένα χρώμα ζωντανό, εκκεντρικό και πανέμορφο ταυτόχρονα.

Athletic style

Τα αθλητικά γυαλιά ηλίου 2021 τύπου μάσκα έκαναν την επανεμφάνιση τους. Βέβαια πολύ οίκοι μόδας δεν τα είχαν ξεχάσει ποτέ και έβγαζαν κάποια κομμάτια, αλλά αυτή τη φορά έχουν μια ξεχωριστή θέση στα Trends.

sunglasses for women and men

Μην ξεχνάτε πως τα γυαλιά ηλίου που θέλετε να αγοράσετε πρέπει να είναι ποιοτικά και προ πάντων γνήσια.

Τα μάτια είναι το φως στη ζωή μας, μην τα παραμελείτε..

Για περισσότερα στο part 2.. Stay tuned…


Μάθετε τι είναι τα γυαλιά ηλίου polarized εδώ.