Πολωτικά Γυαλιά Ηλίου (Polarized): Τα Οφέλη των Πολωτικών Φακών

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας για τα πολωτικά γυαλιά ηλίου. Το φως ταξιδεύει ως ηλεκτρομαγνητικό κύμα ταλαντευόμενο προς κάθε κατεύθυνση. Όταν το ταλαντευόμενο αυτό κύμα προσπέσει σε μία ομαλή επιφάνεια όπως οδόστρωμα, παρμπρίζ αυτοκινήτου, ήρεμο νερό κλπ. μέρος του θα ανακλαστεί και θα πολωθεί, θα φτάσει δηλαδή στα μάτια μας ως μία φωτεινή ενόχληση, θάμβος.

Οι πολωτικοί φακοί είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία φακών, που σκοπό έχουν την εξουδετέρωση του ενοχλητικού θάμβους, προσφέροντας πιο άνετη και διαυγή όραση σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Όλοι έχουμε βιώσει την ενόχληση και τα προβλήματα που το θάμβος δημιουργεί:

  • Μείωση ορατότητας
  • Οπτική κόπωση, κεφαλαλγίες
  • Αλλοιωμένη χρωματική αντίληψη (ξεθώριασμα χρωμάτων)
  • Μειωμένος χρόνος αντίδρασης π.χ στην οδήγηση

Πολωτικά Γυαλιά Ηλίου

Τα πολωτικά γυαλιά ηλίου είναι δημοφιλή στους λάτρεις της υπαίθρου, τους ψαράδες, σκιέρ, ποδηλάτες και joggers, καθώς όλες αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν την εξάλειψη της λάμψης για βέλτιστη ασφάλεια και απόδοση. Είναι όμως εξαιρετικά απαραίτητα και στους απαιτητικούς οδηγούς και επαγγελματίες του είδους για μία ασφαλή οδήγηση.

Κλινική μελέτη το 2008 μέτρησε την αντίδραση των οδηγών που φορούσαν πολωτικούς φακούς έναντι άλλων που φορούσαν απλά γυαλιά ηλίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντίδραση των οδηγών με πολωτικούς φακούς, βελτιώθηκε κατά 1/3 του δευτερολέπτου, επιτρέποντας τους να ακινητοποιήσουν το όχημά τους 7 μέτρα νωρίτερα κινούμενοι με 80 χλμ./ώρα.

Οι πολωτικοί φακοί ναι μεν εξουδετερώνουν το εκτυφλωτικό θάμβος προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και ξεκούραση στην λειτουργία της όρασης, από μόνοι τους όμως δεν προσφέρουν κάτι όσον αφορά την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Γι’ αυτό πρέπει να συνδυάζονται με υλικά που είναι οπτικά κατεργασμένα και απορροφητικά στην UV.


Μάθετε τα μυστικά της νέας τάσης στα αθλητικά γυαλιά ηλίου (γυναικεία και αντρικά). Βρείτε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου αντρικά online.


Δεν είναι επομένως όλοι οι πολωτικοί φακοί ίδιοι! Εάν αποζητάτε τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο αλλά και εξαιρετική διαύγεια στην όραση, συμβουλευτείτε τον Οπτικό σας και επιλέξτε μόνο πιστοποιημένους Πολωτικούς Φακούς.

Δείτε όλα τα επώνυμα ανδρικά και γυναικεία γυαλιά ηλίου στρογγυλά 2021 και όλα τα σχήματα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Cosmoptical.