Οι συμβουλές του Cosmoptical για την παιδική όραση

Όταν κοιτάς τα μάτια του παιδιού σου αισθάνεσαι την αγάπη και την ζεστασιά που νιώθει και αυτό για σένα. Τα μάτια ενός παιδιού αντανακλούν τα αισθήματά του.

Τι γίνεται όμως αν κάτι προκύψει στην όρασή του;

Σίγουρα δεν είναι λόγος για πανικό, αλλά ένδειξη ότι το παιδί πρέπει να εξεταστεί από έναν παιδοφθαλμίατρο, ο οποίος θα αξιολογήσει την κατάσταση της όρασης του και θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Συστήνεται η όραση των παιδιών να ελέγχεται συχνά, ειδικότερα όταν αυτά ξεκινάνε το σχολείο.

Κάποια σημάδια που δείχνουν ότι ένα παιδί μπορεί να έχει πρόβλημα με την όρασή του είναι να:

  • Έχει συχνούς πονοκεφάλους
  • Υπάρχει μια ασυμμετρία στα μάτια ή οι οφθαλμοί στραβίζουν
  • Τρίβει συχνά τα μάτια του
  • Έχει ευαισθησία στο φως
  • Σκύβει πολύ κοντά στα βιβλία του ή κάθεται πολύ κοντά στην τηλεόραση
  • Γράφει λοξά και διαβάζει με την βοήθεια του δαχτύλου
  • Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί
  • Δεν έχει καλές επιδόσεις στο σχολείο

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πιθανή γενετική ανωμαλία που θα προκαλέσει πρόβλημα στην όραση του παιδιού μας, υπάρχουν όμως κάποια tips που εμείς σας συστήνουμε για να προστατέψετε την όρασή του, αλλάζοντας απλά τον τρόπο ζωής και κάποιες συνήθειές του:

  • με περισσότερο παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους. Το παιχνίδι στην ύπαιθρο μπορεί να διευρύνει τη φαντασία του παιδιού, να χτίσει ένα υγιές σώμα και σύμφωνα με τελευταίες έρευνες να εκπαιδεύσει την όρασή του, προστατεύοντάς την από περαιτέρω ζημιά.
  • Κλείστε τις οθόνες ή τουλάχιστον μειώστε την ώρα που το παιδί σας περνάει μπροστά σε αυτές. Χρειάζεται πολλή μεγαλύτερη προσπάθεια από τα μάτια μας για να ακολουθήσουν μια οθόνη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ή να επιδεινώνονται ασθένειες που σχετίζονται με αυτά. Γι’ αυτό συστήνουμε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία μόνο όπου κρίνεται απαραίτητη.
  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Εμπλουτίστε την διατροφή του παιδιού σας με καλά λιπαρά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, που βοηθούν στην ίαση των οφθαλμών.
  • Και φυσικά μην παραλείπετε τα ραντεβού στον οφθαλμίατρο.

Όσο πιο νωρίς αντιμετωπιστεί κάποια παθολογία, τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η θεραπεία της και μπορεί να φέρει την πλήρη ίαση.

Επίσης πέραν από την πρόληψη και σωστή διάγνωση από τον οφθαλμίατρο, παρόμοια πρέπει να είναι και η επιλογή οπτικού – οπτομέτρη.

Ο οπτικός ως ειδικός, γνωρίζει ποιος σκελετός ταιριάζει και εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο ενός παιδιού.

Η σωστή επιλογή με τη βοήθεια του οπτικού είναι σημαντική, διότι μια λάθος επιλογή σκελετού μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Το Cosmoptical έχει μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την παιδική όραση και τις απαιτήσεις της. Προμηθεύεται σκελετούς ειδικά σχεδιασμένους για παιδιά.

Με σύγχρονα υλικά που αντέχουν στην καταπόνηση και εξασφαλίζουν άριστη εξατομικευμένη και σταθερή εφαρμογή στο πρόσωπο.

Έτσι τα παιδιά νιώθουν άνετα με τα γυαλιά όρασης τους και δεν τα απορρίπτουν.

Nano Vista 2 boys

Το Cosmoptical συνεργάζεται επίσης με κορυφαίες εταιρείες οφθαλμικών φακών, με εξειδίκευση σε φακούς για νήπια, παιδιά και εφήβους.

Τα παιδιά λόγω της έντονα δραστήριας ζωής τους και λόγω του ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι οφθαλμοί τους, χρειάζονται ολοκληρωμένες λύσεις φακών που παρέχουν ενισχυμένη ασφάλεια και αντοχή, διαύγεια στην όραση, ευκολία στο καθάρισμα, απόλυτη προστασία από την UV και μπλε ακτινοβολία και φυσικά άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η οπτικός οπτομέτρης Έλσα Δημίου και οι συνεργάτες της στο Cosmoptical έχουν ειδική και συνεχή εκπαίδευση στην παιδική όραση και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα καταλληλότερα οφθαλμικά γυαλιά για το παιδί σας.

Αφιερώνουμε όλο τον μήνα Οκτώβριο στην “παιδική όραση” και προσφέρουμε εξατομικευμένες και ειδικές προσφορές, που προσφέρουν τα μέγιστα στις ανάγκες των παιδιών αλλά και τις απαιτήσεις των γονιών.

Επισκεφτείτε το φυσικό κατάστημά μας στην Μ. Αλεξάνδρου 22 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail και επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας στην παιδική όραση όλο τον επόμενο μήνα.

Δείτε επίσης: Άρθρο για τα πολωτικά γυαλιά ηλίου.