Γυαλιά ηλίου: ποιος γνωρίζει καλύτερα ο Οπτικός μου ή τα Fashion Blogs?

Η άνοιξη μπήκε, ο ήλιος εμφανίστηκε! Ώρα να επιλέξω ένα στυλάτο ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Μοδάτα γυαλιά ηλίου μπορώ να βρώ στον πλανόδιο που περνάει την ώρα που πίνω τον καφέ μου, σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ακόμα και στα telemarketing, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές influencers και fashion bloggers που μας ενημερώνουν και μας παρουσιάζουν τις τάσεις της μόδας, φαίνεται να φορούν και no name fashion φθηνά γυαλιά ηλίου.

Εγώ γιατί όχι;

Το διαδύκτιο και τα social media είναι απαραίτητα στη ζωής μας και όχι μόνο για την ψυχαγωγία μας. Μέσα από αυτά προβάλλουμε το επάγγελμα και τις υπηρεσίες μας αλλά και πληροφορούμαστε για ποικίλα θέματα.

Περισσότερο ενημερωνόμαστε πλέον από το instagram για θέματα μόδας και ομορφιάς σε σχέση με τα περιοδικά και τις αντίστοιχες εκπομπές στην τηλεόραση.

Καθημερινά τροφοδοτούμαστε με όμορφες φωτογραφίες από πρόσωπα με διαδυκτιακή επιρροή, τους influencers, τα οποία κάνουν προωθητικές αναρτήσεις με προϊόντα (ένδυσης, περιποίησης, αξεσουάρ) προβάλλοντας τα πιο δημοφιλή fashion trends.

Φωτογραφίες με εντυπωσιακά outfits, ανάμεσά τους και μοδάτα γυαλιά ηλίου που ολοκληρώνουν το στυλ, δυστυχώς όμως κάποιες φορές αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως.

Οι fashion bloggers και οι influencers παρά τα προωθητικά posts που καλούνται να κάνουν από διάφορες εταιρείες, για κανένα λόγο δεν διακινδυνεύουν την όρασή τους. Στην προσωπική τους ζωή επιλέγουν επώνυμα και πιστοποιημένα γυαλιά ηλίου.

Εξάλλου γνωρίζουν ότι οι  “μαϊμούδες” όχι μόνο δεν είναι στη μόδα, αλλά ειναι και τρομερά επικίνδυνες για την όραση, καθώς δεν παρέχουν καμμία προστασία από την  βλαβερή ακτινοβολία του ηλίου.

Εκτός από τις ρυτίδες στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, κάποιες από τις σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται όταν δεν χρησιμοποιούμε ποιοτικά γυαλιά ηλίου με τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας, είναι οι κακοήθεις νεοπλασίες (όγκοι) στα βλέφαρα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο γνωστός σε όλους μας καταρράκτης που πλέον πλήττει πολύ νεότερα άτομα σε σχέση με παλαιότερα.

Τα γυαλιά ηλίου που βρίσκει κανείς εκτός εξουσιοδοτημένων καταστήματων οπτικών ειδών, είναι πολύ πιθανό επίσης να προκαλέσουν φωτοβοβία.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μη οπτικά κατεργασμένοι φακοί τους είναι υπερβολικά σκούροι, περιορίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας όταν αφαιρούνται από τα μάτια μας, δυσφορία και αφύσικη ευαισθησία στο φώς.

Ενώ προσέχουμε το δέρμα μας και αυτό των παιδιών μας χειμώνα καλοκαίρι με ποιοτικές κρέμες με υψηλούς δείκτες προστασίας, για τα μάτια μας και την όρασή μας τί κάνουμε;

Επιλέγουμε μη πιστοποιημένες αμφιβόλου ποιότητας φθηνές λύσεις;

Είναι απόλυτα λογικό τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου λόγω των πρώτων υλών και των ειδικών επεξεργασιών στους φακούς τους, να κοστίζουν περισσότερο από τα μη πιστοποιημένα , όπου αντί για φακούς έχουν απλές ζελατίνες βαμμένες σε διάφορες αποχρώσεις!

Αναμφίβολα τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας και επηρεάζουν τις καθημερινές μας συνήθειες. Όταν πρόκειται όμως για θέματα υγείας πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί αναφορικά με το πώς θα διαχειριστούμε όλα όσα μας παρουσιάζουν καθώς δεν είναι όλα πάντα έτσι όπως φαίνονται

Εμπιστευτείτε την προστασία των ματιών σας και της όρασής σας μόνο σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα οπτικών με φυσική ή on line παρουσία, όπου θα βρείτε γυαλιά ηλίου σε ποικίλες τιμές τα οποία συμβαδίζουν με τους κανονισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

Η όραση είναι ίσως η πιο σημαντική από τις υπόλοιπες αισθήσεις μας και αν δεν την προστατεύσουμε μπορεί να μην είναι πάντα δεδομένη!!!

Δείτε στην ιστοσελίδα μας την φετινή μοντέρνα συλλογή από ανδρικά και γυναικεία γυαλιά ηλίου αυθεντικά.